QUE
VIURES

dimecres, 17 de juny del 2009

Sónar



Festival de Música Avançada, que pretensiós. Música avançada per què? Avançada respecte de què? Si això és el davant, jo prefereixo quedar-me ben endarrerit. Festival de música buida, en podrien dir. O festival d'experiments informàtics, festival inanimat, festival de somnambulisme... Però Música avançada? Bah... échale la culpa al boogie.

9 comentaris:

ig ha dit...

del tot en desacord en aquest cop

Àlex ha dit...

Ja sé que a tu et tira una mica tot això... sento les formes, però de tant en tant haig de treure el vinagres que porto dins, Ig. Em sembla molt bé que hi hagi a qui li agradi tot això de l'electrònica, però ja fa molts i molts anys que diuen que és la música del futur i jo no acabo de veure que arribi.

Al ha dit...

Sólo estoy de acuerdo en un punto, grave error lo de "música avanzada". A parte de esto, en lo demás estoy completamente en desacuerdo. Personalmente no creo que haya música vacía o música inanimada. La música transmite sentimientos, sensaciones, alegría o tristeza... Tiene el poder de transmitir, y lo que a uno no le transmite nada, a otro si. Así que creo que es cuestión de gustos. Por otro lado, el Sónar no son sólo Djs pinchando a altas horas para gente que le da igual lo que suene. Realmente mueve una cultura, innova, y moviliza a la gente. Puedes encontrar muchas variedades de música. Vale, la electrónica acostumbra a ser la base (aunque no siempre), pero hay voz, hay guitarras, un triángulo.. puedes encontrar una canción perfecta para acompañarte mientras lees un libro, o das un paseo con tu pareja, o sudas en el gimnasio. Eso también es transmitir. Conociendo como eres estoy convencido de que te lo pasarías bien yendo al Sónar hoy o mañana durante el día. Yo, al menos, te lo recomiendo.

Àlex ha dit...

Carai Al, molt benvingut!
És veritat que això de generalitzar i simplificar les coses no és bo, però de vegades va bé per poder expressar una idea. Sé que en aquest cas la idea era una mica procativa i fins i tot potser injusta, però l'hem de col·locar en el seu context: va sorgir ahir a la nit al sofà, veient al canal 33 un reportatge rere l'altre parlant sobre com de guay és això i allò altre, sobre com al Sonar es marquen les últimes tendències (cal imaginar-ho dit per Bibiana Ballbé), sobre com de provocador és el disseny de nosequè, sobre com Barcelona és el centre de les avantguardes musicals i bla bla bla... ho sento, se'm van inflar els ous.

ig ha dit...

Estic d'acord que hi ha molta tonteria corrent pels llocs i sobretot quan es barreja Barcelona amb “noves tendències”, però també crec que no és exclusiva de la música electrònica . Tenim el problema que Barcelona és considerada com una de les ciutats més guays del món (dic problema perquè cada cop més som un aparador turístic) i qualsevol capullada que dugui la marca Barcelona ja sembla que sigui o es cregui ves a saber què.

Pel que dius de música avançada jo no ho veig tan malament. EL Sónar té bastant d’experimentació que no es redueix a música de discoteca i electrònica (tot i que la música de ball és gran part del cartell) i s’experimenta amb coses que potser no tindria cabuda en un festival “normal”. Un exemple és la música amb el reactable, que pot ser millor o pitjor, però és innovador si més no. Ara, no tot el que es fa amb ordinadors/electrónica és innovador o avançat: kraftwerk són del 1974

Àlex ha dit...

Però és que a mi la innovació i l'experimentació per si soles no m'importen gaire, no signifiquen res. Com diu l'Al, la música tracta d'emocions. I més enllà dels diversos gustos, no crec que segons quines coses puguin commoure ningú.

Unknown ha dit...

Sí, potser és un carnaval ultramodern i sense sentit, xo jo hi vaig anar i m'ho vaig passar bé.. no tot ha de ser sublim i selecte.. tb t'ho pots passar bé fent el gamberro i escoltant musiqueta que no coneixes...!

Ventura ha dit...

Segurament que és millor i innovador que un grup que faci el titella i munti bastides més alts que un estadi. Mira si tenen èxit que omplen dos dies.....

Àlex ha dit...

Veig que estic envoltat de sonar kids... però resistirem!!