QUE
VIURES

dimecres, 17 de juny del 2009

SónarFestival de Música Avançada, que pretensiós. Música avançada per què? Avançada respecte de què? Si això és el davant, jo prefereixo quedar-me ben endarrerit. Festival de música buida, en podrien dir. O festival d'experiments informàtics, festival inanimat, festival de somnambulisme... Però Música avançada? Bah... échale la culpa al boogie.

9 comentaris:

ig ha dit...

del tot en desacord en aquest cop

Àlex ha dit...

Ja sé que a tu et tira una mica tot això... sento les formes, però de tant en tant haig de treure el vinagres que porto dins, Ig. Em sembla molt bé que hi hagi a qui li agradi tot això de l'electrònica, però ja fa molts i molts anys que diuen que és la música del futur i jo no acabo de veure que arribi.

Al ha dit...

Sólo estoy de acuerdo en un punto, grave error lo de "música avanzada". A parte de esto, en lo demás estoy completamente en desacuerdo. Personalmente no creo que haya música vacía o música inanimada. La música transmite sentimientos, sensaciones, alegría o tristeza... Tiene el poder de transmitir, y lo que a uno no le transmite nada, a otro si. Así que creo que es cuestión de gustos. Por otro lado, el Sónar no son sólo Djs pinchando a altas horas para gente que le da igual lo que suene. Realmente mueve una cultura, innova, y moviliza a la gente. Puedes encontrar muchas variedades de música. Vale, la electrónica acostumbra a ser la base (aunque no siempre), pero hay voz, hay guitarras, un triángulo.. puedes encontrar una canción perfecta para acompañarte mientras lees un libro, o das un paseo con tu pareja, o sudas en el gimnasio. Eso también es transmitir. Conociendo como eres estoy convencido de que te lo pasarías bien yendo al Sónar hoy o mañana durante el día. Yo, al menos, te lo recomiendo.

Àlex ha dit...

Carai Al, molt benvingut!
És veritat que això de generalitzar i simplificar les coses no és bo, però de vegades va bé per poder expressar una idea. Sé que en aquest cas la idea era una mica procativa i fins i tot potser injusta, però l'hem de col·locar en el seu context: va sorgir ahir a la nit al sofà, veient al canal 33 un reportatge rere l'altre parlant sobre com de guay és això i allò altre, sobre com al Sonar es marquen les últimes tendències (cal imaginar-ho dit per Bibiana Ballbé), sobre com de provocador és el disseny de nosequè, sobre com Barcelona és el centre de les avantguardes musicals i bla bla bla... ho sento, se'm van inflar els ous.

ig ha dit...

Estic d'acord que hi ha molta tonteria corrent pels llocs i sobretot quan es barreja Barcelona amb “noves tendències”, però també crec que no és exclusiva de la música electrònica . Tenim el problema que Barcelona és considerada com una de les ciutats més guays del món (dic problema perquè cada cop més som un aparador turístic) i qualsevol capullada que dugui la marca Barcelona ja sembla que sigui o es cregui ves a saber què.

Pel que dius de música avançada jo no ho veig tan malament. EL Sónar té bastant d’experimentació que no es redueix a música de discoteca i electrònica (tot i que la música de ball és gran part del cartell) i s’experimenta amb coses que potser no tindria cabuda en un festival “normal”. Un exemple és la música amb el reactable, que pot ser millor o pitjor, però és innovador si més no. Ara, no tot el que es fa amb ordinadors/electrónica és innovador o avançat: kraftwerk són del 1974

Àlex ha dit...

Però és que a mi la innovació i l'experimentació per si soles no m'importen gaire, no signifiquen res. Com diu l'Al, la música tracta d'emocions. I més enllà dels diversos gustos, no crec que segons quines coses puguin commoure ningú.

Unknown ha dit...

Sí, potser és un carnaval ultramodern i sense sentit, xo jo hi vaig anar i m'ho vaig passar bé.. no tot ha de ser sublim i selecte.. tb t'ho pots passar bé fent el gamberro i escoltant musiqueta que no coneixes...!

Ventura ha dit...

Segurament que és millor i innovador que un grup que faci el titella i munti bastides més alts que un estadi. Mira si tenen èxit que omplen dos dies.....

Àlex ha dit...

Veig que estic envoltat de sonar kids... però resistirem!!