QUE
VIURES

diumenge, 1 de juny del 2008

SPAM!


Des de fa un temps, els diversos serveis de correu electrònic gratuït disponibles a la web disposen de precisos filtres que actuen de manera que cada cop que arriba un missatge dels anomenats "spam", o correu brossa, com en diu el meu compte de gmail, es guarda automàticament en una carpeta específica que és com el purgatori dels e-mails. Els missatges que hi queden emmagatzemats es debaten entre la condemna/eliminació definitiva i la salvació/reenviament a la safata d'entrada.

A mi, darrerament, no sé per quins set sous, la majoria d'spam que m'arriba està escrit en alfabet cirílic o japonès. Al principi ho trobava molt graciós i exòtic, com un curiós símptoma del món globalitzat. Però ara ja n'estic fart, me n'arriba massa. En canvi, ha disminuït el típic spam anglosaxó. Ja sabeu, els clàssics "Enlarge your penis" o "Buy Viagra". Tot i això, encara en rebo algun, i de vegades em distrec llegint-ne els "assumptes", els "subjects", tot i que haig de dir que els noms dels remitents sovint són també per tronxar-se.

Mai no obro aquests missatges i no conec ningú que ho faci, però es coneix que per a cridar l'atenció del potencial client els responsables d'escriure els títols dels spam han de provar de ser cada vegada més enginyosos. Els resultats són de vegades bastant divertits:

- "How I Became a Self-Made Millionaire At 26 And Multi-Millionaire Today". El manual secret del perfecte yuppie, la fórmula màgica per a fer-se ric.
- "The chronicles of my pussy conquest". Uns dietaris prometedors.
- "101 ways to bed your lover". Res a veure amb els dàlmates.
- "Terrorize her with 9 massive inches". Terrorisme i armes de destrucció massiva.
- "I have bigger balls than you". Que desafiant... Per sort no sóc de Bilbao.
- "Use the force, Luke
". Mística cinèfila. Vaig estar a punt d'obrir-lo.
- "Are you free on Wednesday?". La qüestió hauria de ser més aviat: "Are you free?" En general.
- "She is trying to damage your reputation". Mania persecutòria.
- "Want to be called Macho?". Yes, I do!
- "Congratulations, you just won 9'455.- US$". Bien! Lliures d'impostos?
- "Female orgasm sound". Aquest devia dur un arxiu de so adjunt.
- "Behind every great man lies a huge secret in his pants". Sense comentaris.
- "10 things to do before you die
". Interessant. La resposta a les preguntes fonamentals de la vida.
- "You look really stupid, alex
". Eh! Com sabeu el meu nom?! I d'on heu tret una foto meva?!

2 comentaris:

Àlex Figueras ha dit...

Jo també trobo extraordinaris els assumptes del correu spam. De vegades em venen ganes d'obrir-los i tot. Darrerament, el meu preferit és el "you look really stupid, afigueras". M'agrada perquè passa del to suggestiu a l'agressiu, és un pas endavant en la creativitat. Segur que al darrera hi ha un surrealista o un dadaista en potència. El Francis Picabia o el Salvador Dalí de l'spam.
No puc deixar d'esmentar tampoc els missatges de Phishing, totalment cutres i mal escrits. Enganyen algú?

Àlex ha dit...

Tens tota la raó. El "you look really stupid, alexpf" és un pas evolutiu en la creació de spam. D'altra banda, a mi de correu "phishing" gairebé no me n'arriba: no sé com, però deuen saber que sóc pobre.